Fizioterapija

Fizioterapija

V MTC Fontana izvajamo fizioterapevtsko zdravljenje degenerativnih bolezni gibalnega sistema, zdravljenjem popoškodbenih stanj ter predoperativno, po-operativno ali odloženo po-operativno rehabilitacijo.

Naše prednosti so kompleksna ponudba različnih terapij, ki vključuje tudi kinezioterapijo v vodi. Vrsto terapij določi zdravnik specialist fizikalne medicine in rehabilitacije ali specialist ortoped.

Osnovni podatki o preiskavi:

 • Storitev opravljamo preko napotnice
 • Storitev je na voljo samoplačniško / cenik

Naročanje

02 23 44 140
fizioterapija@fontana.si
pon. – pet.: 7:15 – 14:30

Storitve opravljamo preko
delovnega naloga ali samoplačniško.

Naročanje

Opravljamo naslednje storitve

Pregled storitev

 • Individualne terapevtske vaje
 • Elektroterapija (DD, ES, TENS, Inter)
 • Biopulz (magnetoterapija)
 • UZ protibolečinski
 • Laser protibolečinski
 • Vacusac
 • Termopak ali kriopak
 • Fango
 • Parafin za roke
 • Skupinska hidrokinezioterapija
 • Trakcijska miza
 • Magneto stym (za zdravljenje inkontinence)

Kinezioterapija

Kinezioterapija predstavlja pomembno dejavnost v zdravljenju in rehabilitaciji . V prvi fazi rehabilitacije ocenjujemo gibljivost in mišično moč prizadetega dela, potem se posvetimo individualni obravnavi, ki vključuje pasivne vaje, aktivne vaje, razgibavanje z mehansko napravo za koleno (kinetek), asistirane vaje, vaje za propriocepcijo, ravnotežje in koordinacijo, trening hoje.

Elektroterapija

Elektroterapijo uporabljamo za lokalno zmanjšanje bolečin pri degenerativnih okvarah gibal in pri rehabilitaciji po poškodbah in operacijah na gibalih. Aparati, ki jih uporabljamo so TENS, ultrazvok, diadinamski ter interferenčni tokovi.

Magnetoterapija

Magnetoterapija predstavlja obliko zdravljenja z magnetnim poljem in deluje na principu elektromagnetnega valovanja. Sprožijo se obnovitveni mehanizmi, ki vplivajo na boljšo presnovo in obnovo celic ter pospešujejo celjenje ran ter poškodb.

Laserska terapija

Laserska terapija deluje s pomočjo elektromagnetnega valovanja in proizvaja zelo intenziven žarek svetlobe, ki vpliva na mikrocirkulacijo ter deluje protivnetno in antiedematozno, uporabljamo jo za zmanjšanje oteklin, vnetja in kroničnih bolečin.

Kinezioterapija v vodi

Kinzeioterapija v vodi: voda spodbuja krvni obtok, sprošča mišice, blaži bolečine in pomaga razstrupljati telo. Prav zato je zdravljenje z vodo ena najstarejših naravnih metod terapij, ki uspešno blaži ali zdravi revmo, artritis, akutna vnetja in težave s prebavo in dihalnimi potmi.

Krioterapija

Krioterapija je postopek, s katerim ohlajamo tkivo. Uporabljamo jo uporabljamo za umirjanje vnetja, otekline in bolečin v zgodnji fazi po operativnih posegih na gibalih. Tehnike krioterapije, ki jih uporabljamo, so: masaža z ledom, namakanje poškodovanega dela telesa v hladne in ledene kopeli, nameščanje različnih ledenih oblog v obliki hladilnih vrečk, obkladkov in hladilnih razpršil.

Termoterapija

Termoterapija je ogrevanje dela telesa, ki ga zdravimo. Uporabljamo termopak (blazinice, napolnjene z gelom, segrejemo in polagamo na določene dele telesa) in infrardečo lučko. S tem dosežemo segrevanje dela telesa in sprostitev mišic, kar učinkovito zmanjša bolečino in izboljša prekrvitev.

Aparaturna fizioterapija

 • Elektroterapija (TENS, IF, DD, ES)
 • Biopulz (magnetoterapija)
 • UZ terapija
 • Laser terapija
 • Vacusac
 • Termopak ali kriopak
 • Parafin za roke
 • KV – kratkovalovna diatermija

Kineziologija

Predoperativna in pooperativna terapija/vadba

Fizična priprava pacienta na operativni poseg je pomemben del v procesu celostne priprave pacienta, saj dobra celostna fizična priprava in priprava obsklepnih ter drugih mišic  zmanjša morebitne zaplete med in po samem operativnem posegu ter bistveno skrajša čas rehabilitacije po njem. Dober predoperativni vadbeni program pospeši okrevanje po operaciji tako, da poveča mišično moč in funkcionalnost sklepa.

V sodelovanju z zdravnikom in skrbno pregledanih izvidih slikovne diagnostike fizioterapevt in kineziolog glede na vaše stanje in potrebe sestavita individualen program predoperativne terapije in vas kar najbolje pripravita na rehabilitacijo.

Skrajšanje časa rehabilitacije po posegu je eden izmed ključnih ciljev, ki jih želimo z omenjeno predoperativno pripravo pacienta doseči.

Po končani fizioterapiji (postrehabilitacija) pacienta pripeljemo do stanja pred poškodbo in mu omogočimo, da se ponovno vključi v želene aktivnosti.

Magneto stym

Varen, udoben in učinkovit način zdravljenja nehotenega uhajanja urina in oslabelosti mišic medeničnega dna na udobnem stolu za inkontinenco.

Naprava Magneto Stym je bila razvita za zdravljenje oslabelega medeničnega dna in urinske inkontinence s posebno tehnologijo Funkcionalne Magnetne Stimulacije (FMS). Pulzno magnetno polje, ki ga naprava proizvaja, povzroča krčenje mišic medeničnega dna, brez neprijetnega vstavljanja elektrod.

Nehoteno, nenadzorovano uhajanje urina ali urinska inkontinenca je pogosta in neprijetna težava, ki prizadene ljudi obeh spolov v vseh starostnih obdobjih. Terapija je primerna za vse vrste urinske in fekalne inkontinence. Uporablja se za hitrejšo rehabilitacijo po operativnih posegih na urogenitalnem področju, po porodu in tudi pri nekaterih spolnih motnjah ter kroničnih bolečinah v medenici in križu.

Terapija ima pozitivni učinek tudi na boljše spolne odnose, erekcijo, na zmožnost doseganja orgazma, intenzivno krčenje stegenskih in zadnjičnih mišic.

Manualne tehnike fizioterapije

TRIGGER POINT

Z uporabo tehnike Trigger point sproščamo napete in boleče točke mišic s posebno tehniko in zaporedjem prijemov. Ta vrsta manualne terapije je primerna tako pri akutnih kot tudi pri kroničnih težavah.

KINEZIOTAPE

Nevromišični taping lajša bolečine in spodbuja pretok limfe, temelji na principih samozdravljenja telesa ter na uporabi posebnih elastičnih trakov, ki ne vsebujejo zdravil in kemijskih snovi.

DNS

Dinamična nevromuskularna stabilizacija (DNS) je metoda, s katero odpravljamo napačne gibalne vzorce, ki se najpogosteje pojavljajo zaradi prisilne drže, stresa, enoličnega (ne)gibanja in poškodb.

S pomočjo DNS želimo doseči pravilno držo, vzorec dihanja in funkcionalne poravnave sklepov, zato moramo najprej natančno oceniti stanje. Kasneje skušamo s terapevtskimi tehnikami optimalno razporediti pritisk v trebušni votlini, saj slednji ob aktivaciji mišic enakomerno vpliva na posamezne predele hrbtenice in ostale sklepe.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Outdated Browser

×