PROGRAMI REHABILITACIJ

REHABILITACIJA PRI TEŽAVAH S HRBTENICO

Omogočamo vam, da se čim prej vrnite v svojo življenjsko in delovno okolje BREZ BOLEČIN v predelu vratnega, torakalnega in ledvenega dela hrbtenice. Program rehabilitacije bolečin v hrbtenici vključuje sledeče terapije:

 1. TECAR terapijo, ki odlično opravlja naloge zdravljenje, rehabilitacije ter preventive na področju mišičnoskeletnih bolečin in znatno pripomore k zdravljenju vnetij.
 2. Manualno terapijo mehkih tkiv, ki odpravljaja napetosti v mišicah in ovojnicah ter vrača gibljivost sklepom.
 3. Trakcijo z vrhunska napravo za raztezanje hrbtenice ter izboljšanje mišičnega tonusa in elastičnosti.
 4. Individualne terapevtske vaje za krepitev mišic medeničnega dna, ki podpirajo hrbtenico.

Posvet pri fizioterapevtu je brezplačen, potrebna pa je predhodna rezervacija termina, oziroma naročilo.

REHABILITACIJA PRI TEŽAVAH Z INKONTINENCO

Pomagamo vam pri odpravljanju težavah z inkontinenco z naslednjimi metodami:

 1. Magnetostym – magnetno stimulacijo z močnim magnetnim poljem za stimulacijo mišic medeničnega dna.
 2. Manualno terapijo mehkih tkiv -Bownova in Emmett terapija pomagata pri lajšanju simptomov inkontinence ter izboljšanju tonusa mišic in izboljšanju pretoka krvi v mehur.
 3. Keglovimi  vajami za krepitev mišic medeničnega dna, ki podpirajo sečnico, mehur in maternico.
 4. Elektrostimulacijo za krepitev in sprostitev mišic medeničnega dna.

Posvet pri fizioterapevtu je brezplačen, potrebna pa je predhodna rezervacija termina, oziroma naročilo.

REHABILITACIJA PRI TEŽAVAH Z OSTEOPOROZO

Za zdravljenje in preprečevanje osteoporoze je pomembno, da se proti dejavnikom tveganje borimo z zadostnim gibanjem in ustrezno terapijo ter prehrano.

V boju proti osteoporozi vam pomagamo z naslednjimi storitvami:

 1. Magnetno terapijo, ki z učinkom magnetnega polja pomaga uskladiti izgradnjo in razgradnjo kostnega tkiva, ter ustvariti močnejše kostno strukturo. Mineralizacija kosti se posledično izboljša.
 2. Hidroterapijo, to je gibalno terapijo, ki se izvaja v vodi. Topla voda zagotovi sprostitev zategnjenih mišic, kar zmanjšuje bolečine in zveča gibljivosti.
 3. Individualnimi  terapevtskimi vajami za preprečevanje in zdravljenje osteoporoze. Redno gibanje izboljšuje mineralizacijo kosti in tako zmanjšuje pojavnost osteoporotičnih zlomov.

Posvet pri fizioterapevtu je brezplačen, potrebna pa je predhodna rezervacija termina, oziroma naročilo.

 

REHABILITACIJE PRI TEŽAVAH Z RAVNOTEŽJEM PRI NEVROLOŠKIH BOLNIKIH

Pri bolnikih z okvarami osrednjega živčevja so zelo pogosta težava motnje ravnotežja, ki pacientu onemogočajo izvajanje različnih funkcionalnih aktivnosti.

S pomočjo vidne in slušne povratne informacije »Pro Board Sistema« je vadba ravnotežja učinkovitejša, lažja in tudi bolj zanimiva.

S Pro Board Sistemom vplivamo na izboljšanje simetrije pri stoji ter statično in dinamično ravnotežje.

ZGODNJE REHABILITACIJE PO OPERACIJI KOLKA IN KOLENA S KINETEK-OM

Imate težave z gibljivostjo kolena po operaciji ali poškodbi?
Aparat Kinetek je primeren predvsem v zgodnjem obdobju rehabilitacije, saj omogoča neprekinjeno pasivno razgibavanje kolena ali kolka.
Redna uporaba Kineteka učinkovito pripomore k uspešnejši rehabilitaciji v akutni fazi po operaciji.
S kinetekom se hitreje izboljša gibljivost, zaradi česar je rehabilitacija krajša in se lahko hitreje vrnete v aktivno življenje.

REHABILITACIJA AKUTNE FAZE PO POŠKODBI IN/ALI OPERACIJI

Vsaka poškodba je nezaželena, saj zmanjšuje funkcionalnost in povzroča bolečine, zato želimo poškodbe čimprej odpraviti. Pogosto pa se pri tem delajo napake, saj je poškodovano tkivo prehitro soočeno s preveliko obremenitvijo in se stara poškodba povrne v še hujši obliki ali pa nastopi nova.

Naš cilj je, da posamezniku omogočimo, da se  čimprej varno vrne v svojo družbeno in delovno življenje. Za rehabilitacijo akutnih poškodb ter po operacijah med drugim ponujamo naslednje terapije:

 1. Kriopak oz. terapija hlajenja s Kinetec Coolerjem  je primerna za lajšanje bolečin ter zdravljenje in okrevanje po operacijah in poškodbah.
 2. Lasersko terapijo, ki zaradi velike učinkovitosti zdravljenja z visoko energijskim laserjem precej skrajša čas zdravljenja. K- Laser deluje  protibolečinsko, protivnetno in biostimulativno.
 3. Terapijo z ultrazvokom, ki je zelo učinkovita pri poškodbi mehkih tkiv

Po posvetu pri fizioterapevtu vam bomo pripravili predlog optimalne fizioterapevtske obravnave za vaše zdravstvene težave. Posvet pri Fizioterapevtu je brezplačen, potrebna pa je predhodna rezervacija termina, oziroma naročilo.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Outdated Browser

×