Preventivni managerski pregledi

V današnjem hitrem tempu življenja vedno manj pozornosti posvečamo skrbi zase, našemu dobremu počutju in zdravju. Vsakodnevne delovne obveznosti včasih skušamo doseči tudi za ceno večjega tveganja za pojav bolezni. Pomembno je, da pozornost posvetimo tudi preventivi in se s tem izognemo morebitnim zdravstvenim težavam v prihodnosti.

V specialističnih ambulantah, ki so usmerjene v preventivno dejavnost, skušamo pravočasno odkriti dejavnike tveganja, ki vodijo v razvoj bolezni srca in ožilja ter diagnosticirati ostale bolezenske spremembe.

Naročite se na pregled Predstavitvena brošura PREVENTIVNIH ZDRAVSTVENIH PREGLEDOV
  • Priporočljivo za osebe po 40. letu
  • Pravočasno odkrivanje obolenj
  • Zgodnja diagnostika bolezni srca in ožilja ter rakavih obolenj
  • Priporočljivo pri specifičnih družinskih anamnezah
  • Celostna obravnava preiskovanca
  • Strokovna izvedba preiskav
  • Vse preiskave na enem mestu
  • Zadovoljni pacienti, ki se vračajo

Vrste preventivnih pregledov

Komu so namenjeni?

Preventivni managerski pregledi so namenjeni vsem, ki skrbite za svoje zdravje.

Zaradi stresnega načina življenja so vodilni in vodstveni kadri še toliko bolj izpostavljeni dejavnikom tveganja za najrazličnejša obolenja. Prav zato zdravniki priporočajo, da prvi preventivni pregled opravijo pri štiridesetih letih.

Preventivni zdravstveni pregled (pogosto je poimenovan tudi kot menedžerski pregled) je posebno priporočljiv pri vseh, ki imajo družinsko obremenitev (kadar je za določenim obolenjem že zbolel ožji član družine). V takšnih primerih je preventivni zdravstveni pregled dobro opraviti že pred štiridesetim letom.

Kontrolne preglede svetujemo glede na predhodne ugotovitve. Če zdravnik specialist, na osnovi izvidov, tako presodi, lahko pri ponovnih pregledih nekatere preiskave tudi izpustimo.

Zakaj jih priporočamo?

Managerski (“menedžerski”) pregledi so sklopi priporočljivih preiskav, ki jih opravijo zdravniki specialisti. Njihov cilj je odkriti morebitna začetna obolenja, ki jih sami ne moremo opaziti, saj nam v začetni fazi navadno še ne povzročajo težav. Nekatera obolenja se lahko razvijajo tudi deset let, preden se pojavijo prvi očitni znaki bolezni. Ko znaki nastopijo, je za preventivo prepozno, zdravljenje pa je bolj zapleteno in manj učinkovito. Le s preventivnimi zdravstvenimi pregledi lahko dovolj zgodaj preprečimo razvoj bolezni oziroma bolezen pozdravimo.

Pri izvajanju preventivnih zdravstvenih programov se zdravniki osredotočajo predvsem na dejavnike tveganja, ki lahko pripeljejo do bolezni srca in ožilja ter nekaterih najpogostejših oblik rakavih obolenj. Namen preventivnih pregledov je ravno v odkrivanju obolenj, ki ne kažejo očitnih znakov in jih lahko odkrijemo le z diagnostičnimi preiskavami.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Outdated Browser

×