SKUPINSKE VADBE

VADBA ZA ZDRAVO HRBTENICO

Vadba za zdravo hrbtenico je namenjena tako ljudem, ki želijo preventivno poskrbeti, da se bolečina v hrbtenici ne pojavi kot tudi ljudem, ki se s težavami že srečujejo.

Cilj vadbe je krepitev mišic trupa, izboljšanje gibljivosti in kontrole gibanja trupa ter zmanjšanje bolečine.

Vadbene skupine so majhne, saj je s tem zagotovljen kvaliteten osebni pristop kineziologa, ki omogoča še dodatno prilagajanje vadbe glede na sposobnosti vsakega posameznika in specifiko težav.

Vadba za zdravo hrbtenico se izvaja 2 ali 3-krat na teden in traja 45 min.

FUNKCIONALNA VADBA

Funkcionalna vadba je namenjena vsem, ki želijo s telesno aktivnostjo, pod strokovnim vodstvom kineziologa, poskrbeti za izboljšanje svoje telesne pripravljenosti in s tem za svoje zdravje.

Program funkcionalne vadbe se osredotoča na izboljšanje splošne moči telesa, prav tako pa vključuje učenje pravilne tehnike izvedbe vaj za zmanjšanje možnosti pojava bolečin in nastanka poškodb.

Funkcionalna vadba je prava izbira za preventivo pred boleznimi in poškodbami, ob tem pa bo tudi počutje veliko bolje.

Vadba se izvaja 2 ali 3-krat na teden in traja 45 min.

VADBA ZA PODJETJA

IZKAZANA SKRB ZA ZDRAVJE ZAPOSLENIH POVEČA NJIHOVO STORILNOST IN MOTIVACIJO

Pomanjkanje telesne aktivnosti je glavni vzrok za kronične bolezni, med katere spadajo debelost, povišan krvni tlak, sladkorna bolezen, nevarnost srčne kapi ter kronične težave oz. deformacije v hrbtenici in drugih sklepih.

Najboljši način preprečevanja naštetih kroničnih bolezni je preventiva skozi spremembo življenjskega sloga.

Tudi stres povzroča bolečine v hrbtenici, vratu in ramenih ter glavobole, saj je telesna drža, kadar smo pod stresom, pogosto nepravilna.

Bolečine v križu so tako eden izmed najpogostejših razlogov za odsotnosti iz delovnega procesa. Z izboljšanjem zdravja in počutja zaposlenih, znižamo stroške absentizma v podjetju.

Ekipa fizioterapevtov in kineziologov v Medicinskem centru Fontana ima dolgoletne izkušnje na področju rehabilitacije in preventive. Organiziramo individualizirane delavnice za zaposlene, v katere vključimo teorijo, praktični del s skupinsko vadbo ter še individualne terapevtske postopke za vsakega udeleženca.

Za več informacij nas kontaktirajte.

 

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Outdated Browser

×