Ambulanta za kronično bolečino  mali medenici

Ambulanta za kronično bolečino mali medenici

Bolečina v spodnjem delu trebuha je sopotnica v življenju ženske, zato ji pogosto ne posvečamo dovolj pozornosti. Nekatere bolečine so lahko posledica mesečnega perila in ostalih procesov v telesu, nekatere bolečine pa lahko izhajajo iz bolezenskih stanj.

Eno izmed njih je endometrioza, ki je pogosto spregledana bolezen in prizadene predvsem mlajše ženske.

Najpogostejši simptomi endometrioze so bolečine v medenici, boleče in močne menstrualne krvavitve, boleči spolni odnosi in neplodnost. Bolečina je lahko prisotna stalno ali ciklično – vezana na menstrualni cikel. Med redkejše simptome endometrioze spadajo prebavne težave, ki se običajno kažejo kot črevesni krči, boleče odvajanje blata, zaprtje, diareja ali krvavitev na blato med menstruacijo. Ob endometriozi sečil je lahko prisotno boleče in pogosto uriniranje ter krvav urin med menstruacijo. Redkejši simptomi so tudi nepravilne krvavitve iz maternice, ki so lahko povezane z endometriozo maternice oz. z adenomiozo; bolečine v križu in kronična utrujenost. Simptomi se lahko pojavijo samostojno ali v kombinaciji.

Miomi so nenevarni gladkomišični tumorji v mišični steni maternice in jih ima vsaka peta ženska v rodnem obdobju. Povzročajo lahko težave, kot so močna in podaljšana menstruacija, bolečina pri menstruaciji, neplodnost in bolečine v mali medenici. Včasih lahko s pritiskom na mehur povečajo njegovo aktivnost, pri pritisku na črevo pa lahko povzročajo občutek zaprtja.

V naši ambulanti vam bomo prisluhnili ter opravili usmerjeni subspecialistični pregled in ciljano ultrazvočno diagnostiko male medenice. Na ta način bomo lahko odkrili vzrok za vaše bolečine v mali medenici, ki ga na ginekološkem pregledu morda niso odkrili, saj je za ta namen potrebno subspecialno znanje in ciljana diagnostika ter zdravljenje.

Verjamem, da vam lahko pomagamo in s tem izboljšamo kvaliteto vašega življenja!

 

Zdravnik specialist:
red. prof. dr. Igor But, dr. med. viš. svet., spec. ginekolog

Osnovni podatki o preiskavi:

  • Storitev je na voljo samoplačniško / cenik
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Outdated Browser

×