Korekcija brazgotin

Korekcija brazgotin

Po vsaki poškodbi, vnetju ali kirurškem postopku lahko pride do nastanka neestetske brazgotine. Navadno so najbolj moteče široke, privzdignjene brazgotine, ki so lahko tudi rdečkaste (hipertrofične in keloidne brazgotine). Motijo pa nas lahko tudi vbočene (atrofične) brazgotine.

Posege izvaja:

dr. Minja Gregorič, dr. med., spec. plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije

Osnovni podatki o preiskavi:

  • Storitev je na voljo samoplačniško / cenik

Naročanje

02 23 44 102 ali 051 421 497
narocanje@fontana.si
8:00 – 15:00

Naročite se samoplačniško

ZAKAJ NASTANEJO NEESTETSKE BRAZGOTINE?

Kvaliteta nastale brazgotine je odvisna od več dejavnikov: od vzroka nastanka, od mesta in poteka brazgotine na telesu, od kirurške tehnike, v veliki meri pa tudi od značilnosti posameznikove kože (starost, način celjenja, genetski dejavniki).

KAKO LAHKO POPRAVIMO BRAZGOTINE?

Glede na zgoraj opisane dejavnike se pri vsakem posamezniku odločimo, katera terapija je najustreznejša. Velikokrat je potreben izrez brazgotine in ponovno zašitje rane z natančnimi kirurškimi tehnikami, občasno dodatno različne tehnike za spremembo lege brazgotine. Pri nekaterih pa se odločimo zgolj za injekcijsko terapijo (injekcija kortikosteroidov v brazgotino), za obnovo kože s kemičnim pilingom ali za popravek s polnili (filerji) oz. maščobnim presadkom.

KAKŠEN JE KONČNI REZULTAT?

Po ustrezni terapiji se kvaliteta brazgotine bistveno izboljša in je po določenem časovnem obdobju mehkejša in manj opazna. Za optimalen učinek dodatno poskrbite sami z redno masažo brazgotine po posegu. Dodatno svetujemo tudi uporabo silikonskih obližev.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Outdated Browser

×