INTOLERANCA NA HRANO

INTOLERANCA NA HRANO

Kaj je intoleranca na hrano?

Pri intoleranci na hrano gre za živila, ki jih naše telo ne more dobro prebaviti in  povzročajo prekomeren imunski odziv.Intoleranco na hrano ne smemo enačiti z alergijo na hrano. Reakcija organizma pri intoleranci je običajno zakasnela. To pomeni, da simptomi nastopijo šele po nekaj dnevih in so običajno manj opazni in tudi manj nevarni kot pri alergijski reakciji.

Kakšni so simptomi intolerance na hrano?

Med najpogosterjši simptome spadajo glavobol, nespečnost, povečana teža, utrujenost, napihnjenost, driska, kožne spremembe, bolečine v mišicah in sklepih, motnje koncentracije in spomina, dovzetnost za okužbe ipd..

Kako ugotoviti, na katera živila smo intolerantni?

Na živila, ki jih naše telo ne more dobro prebaviti, imunski sistem reagira s tvorbo protiteles IgG. Nivo teh protiteles lahko merimo v krvi in tako ugotovimo, katerihživil ne prenašamo dobro.

Preobremenitev imunskega sistema pa vodi v pojav nespecifičnih bolezenskih simptomov, ki jih imenujemo intoleranca na hrano. Z umikom teh živil iz prehrane se zdravstveno stanje lahko izboljša že po nekaj dnevih. 

TEST INTOLERANCE NA HRANO

V sodelovanju z laboratorijem Adria lab d.o.o. nudimo test intolerance na 176 različnih živil in s tem ocenimo ali določimo živilo, ki pri vas povzroča simptome intolerance na hrano. Seznam testiranih živil najdete na tej povezavi.

Na  terstiranje lahko pridete brez naročanja in na tešče. Otrok ne testiramo. 

Izvid testa intolerance na hrano

Izvid je sestavljen iz dveh delov. Prvi del izvida vsebuje informacijo o živilih, ki pri vas povzročajo tvorbo protiteles IgG. Drug del izvida vsebuje predlog za 8 dnevno dieto, ki je popolnoma prilagojena vam oziroma vašim rezultatom testa.

Cena odvzema, analize in pisnega izvida je 175 EUR.

 

Osnovni podatki o preiskavi:

  • Storitev je na voljo samoplačniško / cenik

Naročanje

02 23 44 123
laboratorij@fontana.si

 

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Outdated Browser

×