Kirurška korekcija vek

Kirurška korekcija vek

Dermatohalaza je strokovni izraz za pogosto težavo pojava odvečne kože na zgornjih ali spodnjih vekah. Stanje je lahko genetsko pogojeno ali pridobljeno. V prvem primeru se lahko prične že okoli 20. leta, sicer pa po 40. letu in se s starostjo slabša.

Posege izvaja:

dr. Minja Gregorič, dr. med., spec. plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije

Osnovni podatki o preiskavi:

  • Storitev je na voljo samoplačniško / cenik

Naročanje

02 23 44 102 ali 051 421 497
narocanje@fontana.si
8:00 – 15:00

Naročite se samoplačniško

KAJ SE DOGAJA NA VEKAH? KAKŠNE SO POSLEDICE?

Pri dermatohalazi pride do izgube elastičnih vlaken v koži, tanjšanja povrhnjice in nastanka viška kože. Hkrati lahko pride do izbočenja maščobnih blazinic za očesno vezivno opno (orbitalni septum). Pri zgornjih vekah odvečno tkivo visi preko roba veke in lahko v napredovalem stanju zoži zgornje in stransko vidno polje. Pogost je občutek težkih vek, lahko so prisotni glavoboli zaradi vztrajnega dvigovanja obrvi. Pri spodnjih vekah lahko pride do videza zabuhlih, utrujenih oči. Stanje močno vpliva na našo zunanjo podobo, saj spremeni naš pogled in s tem izraz obraza.

KAKŠNA JE TERAPIJA?

Terapija dermatohalaze je kirurška. Operacijo lahko opravimo v lokalni anesteziji. Pri posegu odstranimo odvečno kožo in po potrebi odvečno mišično tkivo in maščobo. Pri odstranjevanju viška maščobe smo praviloma zelo previdni, saj želimo doseč videz spočitih oči in ne udrtih, utrujenih. Rano nato skrbno zašijemo in oskrbimo s posebnimi trakovi. Oči ne pokrivamo, tako da po posegu lahko sami zapustite ambulanto.

KAKO DALJE PO POSEGU?

Po posegu svetujemo hlajenje predela okoli oči 2-3 dni z ledom oz. hladnimi gel blazinicami. Nekaj dni boste morda potrebovali blag do zmerno močan analgetik za lajšanje bolečine. Kožni šivi se odstranijo 1 teden po posegu. V tem času strogo odsvetujemo dvigovanje težjih bremen in podobna opravila, ki bi povišala pritisk v glavi. Pooperativno brazgotino pričnete negovati s kremo 2 tedna po odstranitvi šivov. Praviloma je brazgotina čez nekaj mesecev komaj vidna.

ALI SO MOŽNI ZAPLETI?

Najpogostejša neprijetnost po posegu je oteklina in/ ali podplutba vek. Praviloma izgine v tednu do dveh po operaciji. Možni so tudi resnejši zapleti, ki pa so mnogo redkejši.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Outdated Browser

×