Kirurška ekscizija kožnih tvorb

Kirurška ekscizija kožnih tvorb

Večina izmed nas ima kak kožni izrastek, ki nam povzroča neudobje. Morda se vanj trčimo z glavnikom, nas jezi pod trakom modrca ali ob pasu, nas draži ob nošnji verižice.

Posege izvaja:

dr. Minja Gregorič, dr. med., spec. plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije

Osnovni podatki o preiskavi:

  • Storitev je na voljo samoplačniško / cenik

Naročanje

02 23 44 102 ali 051 421 497
narocanje@fontana.si
8:00 – 15:00

Naročite se samoplačniško

KAKO SE ZNEBIMO KOŽNIH IZRASTKOV?

Neželene kožne tvorbe  najučinkoviteje  odstranimo s pomočjo manjšega kirurškega postopka. V ambulanti  seveda najprej ocenimo, ali je sprememba nedolžna, ali je morda potreben še patohistološki pregled preparata.

KAKO POTEKA ODSTRANITEV?

Najprej okoli mesta kožne spremembe apliciramo majhno količino anestetika in tako popolnoma omrtvimo želeno področje. Ob tej lokalni anesteziji čutite rahel vbod igle, nato pa kratkotrajen pekoč občutek, ko anestetik vbrizgamo. Nadaljnji postopek izreza tvorbe je popolnoma neboleč. Včasih je za zaprtje rane potrebno uporabiti šive, včasih zgolj posebne trakove ali lepilo, ponekod zgolj obliž, odvisno od načina in mesta odstranitve.

KAKŠNA SO NAVODILA PO POSEGU?

Po posegu je možno skelenje ran, olajšate ga z blagim analgetikom, kot je paracetamol. Potreben je prevez pri osebnem zdravniku čez 2 do 3 dni in nato v predpisanem času še odstranitev šivov, če smo jih uporabili. Tuširanje je dovoljeno že po prvem prevezu. Do odstranitve šivov odsvetujemo aktivnosti, pri katerih bi zelo napenjali kožo na mestu posega.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Outdated Browser

×