Plavalni tečaji

TRIMKO - Otroške športne aktivnosti

V naši šoli Trimko Sport lahko izbirate med različnimi programi plavalnih tečajev za otroke. Pri vseh je prioriteta, da se posvetimo vašemu otroku kar se da individualno. Iz tega razloga so naši programi sestavljeni tako, da je v skupini manj otrok kot določajo standardi. Tudi pri plavanju otroci razvijajo določene motorične sposobnosti, predvsem pa izgubijo strah pred vodo.

Zakaj izbrati našo Trimko šolo plavanja?
Plavamo v majhnih skupinah (maksimalno 5 otrok v skupini/ 2 učitelja).
Otroci so razvrščeni v skupine glede na homogenost in predznanje.
V kolikor skupine niso polne je možno prehajanje otrok iz ene skupine v drugo.
Plavanje otroku omogoča različne vodne užitke, otrok razvija socialen, družaben in gibalni razvoj.
Potek vadbe na bazenu

Plavalna ura v naši šoli poteka 60 minut in je sestavljena iz uvodnega, glavnega in zaključnega dela. V uvodu se otroci ogrejejo na suhem (telovadba), ponovijo plavalno tehniko in se seznanijo z vajami in nalogami, ki jih bodo kasneje utrjevali v vodi. Glavni del ure sledi v vodi. Najprej se otroci stuširajo (s tem skrbimo za red na kopališču). Preko igre otroci spoznavajo prvo plavalno tehniko – žabico. Ko le to osvojijo, se seznanijo tudi z drugimi tehnikami (hrbtno, kravl). Naloga učiteljev v glavnem delu je, da otroke spodbujajo in jih motivirajo, ter jim na preprost in njim najbolj zanimiv način predstavijo in prenesejo svoje plavalno znanje. V zaključnem delu se otroci srečajo s skoki v vodo, potapljanjem in drugimi zabavnimi igrami ter vodnimi aktivnostmi. Po koncu vadbe v bazenu sledi tuširanje in skupen odhod iz kopališča nazaj v varen objem staršev.

Več informacij: +386 40 160 981 (Grega) info@trimkosport.si  / www.trimkosport.si

Plavalni klub Ruše - Čofotanje dojenčkov in malčkov v vodi

MTC Fontana in Plavalni klub Ruše organizirata čofotanje dojenčkov in malčkov v vodi.

Ta vadba je namenjena dojenčkom starim 5 do 12 mesecev in malčkom od 1. leta dalje. Namen tečaja je dojenčke čim bolje prilagoditi na vodo, jih razmigati z različnimi gibalnimi vajami v vodi ter jim vzpodbujati sonožni odriv, kar je prednost predvsem za kasnejše obdobje, ko se bodo otroci učili plavati.

Vadba malčkov je namenjena otrokom od 1 leta pa do 3 let starosti. Namen vadbe malčkov ni samostojno plavanje, temveč preko različnih iger čim bolj zabavna in sproščena prilagoditev na vodo, ter priprava na kasnejše samostojno plavanje.

Vaje izvajajo starši skupaj z otroci po navodilih vaditelja. Tečaj tako ni namenjen le otrokom, saj pri izvajanju vaj aktivno sodelujejo starši.

Več informacij: 041 604 469 (Saša) sasa@nlp-sport.si / http://www.pkruse.si/

 

Plavanje dojenčkov in malčkov – banjanje

Banjanje so na eni strani razvojno gibalne – na drugi strani fizioterapevtske in visoko učinkovite vaje v vodi za pravilen psihomotorični, mentalni in socialni razvoj dojenčka.
Program je v celoti zelo kompleksen. NAJBOLJ POMEMBEN DEL BANJANJA JE SPROŠČANJE OTROKA.
Vaje so skozi igro. Veliko pojemo in izvajamo ABC potapljanja.

Komu je program banjanje sploh namenjen?

V osnovi je za vse otroke:

Zdravim otrokom s programom zagotovite pravilni razvoj na vseh področjih. Ob sebi imate strokovno izobraženega inštruktorja, ki vodi in usmerja razvoj odvisno od trenutnega stanja, osebo, na katero se lahko obrnete z vsem vprašanji in skrbmi, svetovalca, ki skupaj z vami poišče rešitev. Ob sebi imate človeka, ki mu lahko zaupate vse, kar vas skrbi.

Otroku s posebnimi potrebami s tem programom zagotovite sproščanje. Sprošča pa tudi vas v težkih trenutkih, ko se morate boriti z novim pogledom na življenje po diagnozi vašega otroka. S programom boste dojenčku zagotovili posebne vaje, ki so prilagojene in dovoljene za njegove potrebe mentalnega in fizičnega razvoja, vse to bo stanje dosti omililo.

Otrokom, ki so napoteni v razvojno ambulanto ali fizioterapijo. Z vajami, ki se določijo odvisno od odstopanj in diagnoze, zagotovite boljše rezultate, sproščanje in vidne napredke. Vaje so vedno v sklopu zdravljenja, ki ga izvajajo specialisti, kjer ste vodeni (razvojna ambulanta, fizioterapija, nevrofizioterapija itd.). Nikoli ne nasprotujemo specialistom.

Program v vodi ima deset zaporednih ur. Cena programa je 120€. Akcijska poletna cena je 100€ za deset zaporednih lekcij.
Na Fontani plavamo vsako sredo ob 9:00 – 10:00
Prijave spremljamo ne prekinjeno na info@banjanje ali na 068 605 736.
Več infomracij: www.banjanje.si

Otroška gibalnica hop hop

Otroke bomo na igriv način spoznali z zakonitostmi vode. Skozi igro jih bomo prilagodili na vodo in jih seznanili z osnovami  plavalnih tehnik. Otroci, ki že poznajo osnove plavanja se bodo učili različnih plavalnih tehnik, plavanja pod vodo, skokov v vodo… Glede na starost in predznanje bodo otroci razdeljeni v skupine. Mlajši 3 in 4 letni bodo v manjših skupinah (do trije otroci na učitelja). Starejši bodo v skupinah do največ pet otrok na učitelja. Na tak način bomo zagotovili kvalitetno in varno učenje plavanja.

Več Informacij: 031 221 413 (Rok), 041 875 642 (Blaž) / info@gibalnicahophop.si / http://www.gibalnicahophop.si/plavanje.html

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Outdated Browser

×