V sklopu celovite obravnave pacientov nudimo tudi samoplačniške fizioterapevtske obravnave, ki temeljijo na individualno usmerjeni terapiji, s celostnim pristopom.

V kolikor se odločite za fizioterapevtsko obravnavo pri nas, boste v varnih, strokovnih in izkušenih rokah Tine Kobale, vodje fizioterapije in masaž, ki skrbi tudi za optimalno pripravljenost in rehabilitacijo vrhunskih športnikov.

Tina Kobale, dipl. fiziot., mag. kin.

Po končani II. gimnaziji v Mariboru se je vpisala na študij fizioterapije in ga leta 2012 tudi uspešno zaključila. Leta 2013 je po končanem pripravništvu opravila strokovni izpit, ki ji dovoljuje samostojno delo fizioterapevtke. Istega leta se je vpisala na podiplomski študij aplikativne kineziologije in dve leti kasneje uspešno zagovarjala magistrsko delo.   

Že v času študija je pridobivala izkušnje z delom fizioterapevtke: 

 • Dom dva topola v Izoli (Društvo distrofikov Slovenije),
 • mednarodnem nogometnem campu FC Barcelone - FCB Escola,
 • aktivno sodelovala z Društvom paraplegikov severne Štajerske, košarkarji invalidi. 

Od opravljenega strokovnega izpita dlje je kot fizioterapevtka sodelovala:

 • z nogometno zvezo Slovenije (ženska nogometna reprezentanca WU15 in WU17),
 • s košarkarsko zvezo Slovenije (tabor KZS in mednarodni košarkarski tabor FIBA Evropa za dekleta v Postojni),
 • z rokometno reprezentanco Slovenije (žensko rokometno reprezentanco WU20),
 • vodila vadbo koronarnih bolnikov v okviru Zveze koronarnih klub in društev Slovenije ter samostojno vodila tedenske vadbe v svojem društvu,
 • v sezoni 2015/2016: kondicijska trenerka in fizioterapevtka ženskega košarkarskega kluba ŽKD Maribor (1. SKL),
 • od sezone 2016/2017 sodeluje z žensko člansko smučarsko reprezentanco Slovenije za tehnične discipline,  
 • od sezone 2017 kot fizioterapevtka in kondicijska trenerka sodeluje s teniško igralko Polono Hercog (60. mesto WTA),
 • od sezone 2017 kot fizioterapevtka sodeluje z judoisti Majlindo Kelmendi (1. mesto na EP, SP in OI), Noro Gjakovo (1. mesto na EP) in Erzo Muminoviq (3. mesto na MOI).

VRSTE FIZIOTERAPIJ, KI JI NUDIMO V SKLOPU CELOSTNE OBRAVNAVE IN JIH BO NA PODLAGI ANAMNEZE DOLOČILA FIZIOTERAPEVTKA:

MANUALNE TEHNIKE FIZIOTERAPIJE

CYRIAX TERAPIJA

S pomočjo Cyriax terapije manualno obravnavamo različne bolezni in poškodbe gibalnega aparata (sklepi, sklepna ovojnica, ligamenti, mišice, kite, narastišča). Pri terapiji lahko uporabljamo tehnike prečne frikcije, tridimenzionalne sklepne mobilizacije, manipulativne tehnike ter specifične mišične treninge.

TRIGGER POINT

Z uporabo tehnike Trigger point sproščamo napete in boleče točke mišic s posebno tehniko in zaporedjem prijemov. Ta vrsta manualne terapije je primerna tako pri akutnih, kot tudi pri kroničnih težavah.

GRASTON TEHNIQUE

Graston tehniko uporabljamo za zdravljenje mišičnih poškodb. Tehniko predstavljajo različne metode masaž, ki jo izvajamo s šestimi različnimi inštrumenti iz nerjavečega jekla. Vsak inštrument je drugačne oblike in velikosti, tako da lahko masažo izvajamo na vseh delih telesa. Zaradi učinkovitosti je tehnika izredno priljubljena v Združenih državah Amerike, še posebej med ekipami NBA, NFL in MLB. Raziskave so pokazale visoko stopnjo uspešnosti zdravljenja pri pacientih z akutno in kronično bolečino, ki se pojavi zaradi poškodb mehkih tkiv.

DRY NEEDLING

Dry Needling oziroma suho zbadanje je medicinska akupunktura, ki uporablja najučinkovitejše tehnike iz tradicionalne in današnje zahodne akupunkture za lajšanje bolečin v mišicah in sklepih. Z zbadanjem tankih igel v sprožilne (trigger) točke dosegamo terapevtski učinek.

KINEZIOTAPE

Nevromišični taping lajša bolečine in spodbuja pretok limfe, temelji na principih samozdravljenja telesa ter na uporabi posebnih elastičnih trakov, ki ne vsebujejo zdravil in kemijskih snovi.

MEDICAL FLOSSING

Gre za tesno prevezovanje mišic, fascij ali sklepov s pomočjo posebnega traku iz 100% lateksa. S to tehniko zmanjšujemo bolečine in omejitve gibanja, izboljšujemo biomehaniko sklepov, zmanjšujemo otekline, regeneriramo mišice po vadbi, odpravljamo tkivne zarastline ter pospešujemo regeneracijo.

DNS

Dinamična nevromuskularna stabilizacija (DNS) je metoda, s katero odpravljamo napačne gibalne vzorce, ki se najpogosteje pojavljajo zaradi prisilne drže, stresa, enoličnega (ne)gibanja in poškodb.

S pomočjo DNS želimo doseči pravilno držo, vzorec dihanja in funkcionalne poravnave sklepov, zato moramo najprej natančno oceniti stanja. Kasneje skušamo s terapevtskimi tehnikami optimalno razporediti pritisk v trebušni votlini, saj slednji ob aktivaciji mišic enakomerno vpliva na posamezne predele hrbtenice in ostale sklepe.

SMS METODA

SMS metoda je enostavna oblika vadbe, ki se izvaja s pomočjo elastičnih trakov in temelji na stabilizaciji in mobilizaciji hrbtenice. Z njo sistematično zdravimo in krepimo gibalni aparat ter funkcije notranjih organov. S krepitvijo mišičnih verig se krepi mišična moč trupa, posledično se zmanjša pritisk na medvretenčne ploščice in sklepe. S tem omogočimo tudi boljše prehranjevanje in regeneracijo posameznih predelov. Metoda je zelo uporabna pri zdravljenju različnih diagnoz, ki jih je bilo v preteklosti težko zdraviti: skolioza, spinalna stenoza, zdrsnjeno vretence (hernija)….

 

APARATURNA FIZIOTERAPIJA

 • Elektroterapija (TENS, IF, DD, ES)
 • Biopulz (magnetoterapija)
 • UZ terapija
 • Laser terapija
 • Vacusac
 • Termopak ali kriopak
 • Parafin za roke 
 • KV – kratkovalovna diatermija

 

KINEZIOLOGIJA

Predoperativna in pooperativna terapija/vadba

Fizična priprava pacienta na operativni poseg je pomemben del v procesu celostne priprave pacienta, saj dobra celostna fizična priprava in priprava obsklepnih ter drugih mišic  zmanjša morebitne zaplete med in po samem operativnem posegu ter bistveno skrajša čas rehabilitacije po njem. Dober predoperativni vadbeni program pospeši okrevanje po operaciji tako, da poveča mišično moč in funkcionalnost sklepa. 

V sodelovanju z zdravnikom in skrbno pregledanih izvidih slikovne diagnostike, fizioterapevt in kineziolog glede na vaše stanje in potrebe sestavita individualen program predoperativne terapije in vas kar najbolje pripravita na rehabilitacijo. 

Skrajšanje časa rehabilitacije po posegu je eden izmed ključnih ciljev, ki jih želimo z omenjeno predoperativno pripravo pacienta doseči.

Po končani fizioterapiji (postrehabilitacija) pacienta pripeljemo do stanja pred poškodbo in mu omogočimo, da se ponovno vključi v želene aktivnosti.