Revmatološka ambulanta

Revmatološka ambulanta

Revmatske bolezni so skozi stoletja predmet raziskav s področja medicine, kemije in drugih sorodnih znanosti, ki se povezujejo v iskanju vzroka nastanka revmatskih bolezni. Diagnostika revmatskih bolezni je izredno zapletena. Pomagajo nam laboratorijske, rentgenske in ultrazvočne preiskave posameznih delov telesa. Z natančno diagnostiko tudi lažje določimo terapijo. Pri vnetnih procesih revmatizma je nujno potrebna medikamentozna terapija, ki ima različne stopnje in jo predpisujejo predvsem zdravniki revmatologi.

Fizikalna medicina se od samega začetka vključuje v terapevtski program in izkorišča vse fizikalne agense kot so elektrika, laser, ultrazvok, itd. predvsem za zmanjšane bolečine in otekline določenega področja. Kinezioterapija – terapija z gibanjem je potrebna tako pri vnetnih kakor degenerativnih obolenjih. Priporočljiva je tudi v preventivo v procesu revmatskega zdravljenja z namenom, da bi preprečili nastanek hudih deformacij sklepnih struktur.

Revmatske bolezni so degenerativne in progresivne, ki dolgoročno močno zaznamujejo vitalnost pacienta. Iz tega razloga je potrebno revmatske bolezni pravočasno odkrivati, pravilno diagnosticirati in zdraviti. Nudimo holistični pristop in timski deo, ki prinaša uspehe zdravljenja, zmanjšuje težave bolnikov in vodi v znosno življenje revmatika.

Zdravnik specialist:
Akademik (EASA)
prim. prof. dr. ZMAGO TURK, dr. med. svet.,spec. fizikalne medicine in rehabilitacije

Naročanje

02 23 44 102
narocanje@fontana.si
četrtek: 8.00-10.00 (na 14 dni)

Naročite se samoplačniško
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Outdated Browser

×