• Fontana - Fizioterapija in rehabilitacija
 • Fontana - Turška savna, Finska savna, Infra IR savna, Zeliščna savna
 • Fontana - Darilni boni
 • Fontana - Medicinski center (MR, CT, RTG, Fizioterapija in rehabilitacija))
 • Fontana - bazeni s termalno vodo

Masaže

Masaže v Medicinsko termalnem centru Fontana izvaja strokovno usposobljeno osebje na osnovi različnih tradicionalnih izročil in znanj z vseh koncev sveta.

 
ico masaze

Masaža je starodaven in nadvse učinkovit način lajšanja bolečin, utrujenosti ali drugih neprijetnih stanj, vključno s stresom. Ugodno vpliva na splošno počutje, napetost mišic, gibljivost sklepov, povečuje voljnost in prožnost kože ter pospešuje odstranjevanje strupenih snovi iz telesa.

Nove masaže z ventuzami

Masaža hrbta z ventuzami – vakuumska masaža hrbta

Je masaža s silikonskimi kozarci po naoljeni koži hrbta. Pod kozarcem se ustvari podtlak, ki vzpodbuja lokalno cirkulacijo, sprošča napete mišice, deluje sproščujoče na celo telo in izboljša tonus kože. Z masažo dosežemo sprostitev napetih mišic, s čemer se zmanjšajo bolečine, izboljša se spanec, omilijo migrene in glavoboli.

Trajanje: 20 min

Masaža nog z ventuzami – vakuumska masaža nog

Je masaža s silikonskimi kozarci po naoljeni koži nog. Podtlak pod kozarcem pospeši cirkulacijo, zato deluje proticelulitno, deluje proti uveli in ohlapni koži, koža pa postane bolj elastična.

Trajanje: 20 min

Antistresna masaža

Vključuje masažo celotnega hrbta in obraza.Deluje zelo sproščujoče in pomirjajoče, zato je namenjena vsem, ki živijo stresno življenje in potrebujejo relaksacijo. Pri masaži uporabljamo eterično olje za sprostitev.

Trajanje: 40 min

Medena masaža

Med je že stoletja znan po svojih hranilnih in zdravju prijaznih učinkovinah, saj vsebuje vitamine, minerale, aminokisline, antioksidante… Je popolnoma naraven izdelek. Medena masaža je blagodejna, pomirjujoča in hrani kožo. Izvajamo jo po hrbtu, z njo pa iz telesa izločamo strupene snovi – toksine. Pri masaži uporabljamo cvetlični med.

Trajanje: 20 min

Podarite sebi in vašim najbližjim prijetno sprostitev z medenim razvajanjem!

Klasična ročna masaža

Sprošča telo, lajša bolečine in omogoča psihično sprostitev. Ugodno vpliva na krvni in limfni pretok, živčni sistem, sprošča mišice in sklepe, poživlja kožo in uravnava metabolizem.

 • Ročna masaža celega telesa: 45 minut
 • Ročna masaža hrbta (delna masaža): 20 minut
 • Ročna masaža celega telesa z eteričnim oljem: 45 minut
 • Ročna masaža (delna masaža) z eteričnim oljem: 20 minut

Športna masaža

Ima pomembno vlogo pri pripravah športnika na trening in tekmovanje ter omogoča po telesnem naporu hitro vzpostavitev telesne zmogljivosti. Predhodna priprava in obdelava mišic izboljšuje telesno zmogljivost športnika ter povečuje splošno ugodje.

Trajanje: 30 minut

Ročna limfna drenaža obraza

To je posebna masažna tehnika, ki pospešuje odtekanje medcelične tekočine in proteinov s periferije. V kozmetiki jo uporabljamo proti aknam in stresu ter po operativnih posegih na obrazu (face lifting).

Trajanje: 20 minut

Refleksna masaža stopal/dlani

RMS/D je tehnika, ki s pritiskanjem na določene cone na stopalih/dlaneh sprosti celotno telo in ugodno vpliva na splošno dobro počutje in zdravje ter uravnoteži delovanje organov in celotnega organizma.

Posamezne točke na stopalih/dlaneh so z meridiani povezane s pripadajočimi organi. Na teh točkah lahko pride do energijskih blokad. Terapevt s pritiski na točke na stopalih ali dlaneh te blokade odpravi.

Z RMS/D pospešimo krvni obtok, spodbudimo delovanje limfnega in imunskega sistema, pospešimo odplavljanje strupenih snovi iz telesa, spodbudimo koncentracijo, pomirimo avtonomni živčni sistem in bolečino.

RMS/D se priporoča proti stresu in napetosti ter pri alergijah, bronhitisu, migrenah, nespečnosti, revmatskih obolenjih, menstrualnih težavah,...

Refleksno masažo dlani priporočamo:

 • pri amputaciji ene ali obeh nog
 • pri preveliki občutljivosti stopal
 • kadar so na stopalu krčne žile
 • pri drugih težavah in obolenjih stopal (bradavice, glivice,...)

Klinična aromaterapija po metodi Eve Taylor

To je popolna terapija za sprostitev telesa in duha. Kombinacija arom (eteričnih olj) in masaže vrača telesu mir in harmonijo. Namenjena je sproščanju, poživljanju in odvajanju toksinov.

 • Klinična aromaterapija (celo telo): 75 minut
 • Klinična aromaterapija:
  • Program za razstrupljanje: 40 minut
  • Antistresni program: 40 minut
  • Anticelulitni program: 20 minutObratovalni čas v času praznikov!

MASAŽE
24.12.2013 in 31.12. 10.00 – 14.00
25. in 26.12.2013 ter 1.1.2014 14.00 – 21.00