doctor1

Programi za boljše počutje

Z akupunkturo vzpostavite ravnovesje v vašem telesu
in zaživite življenje brez bolečin in zdravstvenih tegob!

Ljudje iščemo načine samozdravljenja, svojo pozornost pa v zadnjem času vse bolj posvečamo predvsem naravnim metodam in postopkom. Med temi je zelo učinkovita akupunktura, ki jo kot edino dopolnilno metodo zdravljenja priznava tudi uradna medicina.

Akupunktura je sicer del tradicionalne kitajske medicine. Postopek zdravljenja je neboleč in temelji na stimuliranju določenih točk telesa s tankimi sterilnimi iglicami. Na tak način akupunktura pripomore k neoviranem pretoku energij v telesu, z vzpostavitvijo ravnovesja v telesu pa akupunktura povrne zdravje in harmonijo. Prednost akupunkture je predvsem v tem, da zdravi s stimulacijo refleksnih točk namesto zdravljenja z zdravili.

AKUPUNKTURO PRIPOROČAMO PRI :

 • odvajanju od kajenja
 • hujšanju
 • glavobolih in migrenah
 • bolečinah v sklepih
 • vnetju živcev
 • različnih alergijah
 • oslabelem imunskem sistemu

Več o akupunkturi> (114 KB)

Preventivna vadba v vodi

Vabljeni na hidrogimnastiko, s katero vam pomagamo preventivno vplivati na hrbtenico in sklepe. Tako smo za vas pripravili dve različici vadbi:

 • vadba za zdravo hrbtenico in držo : gre za skupinsko vodene vaje v vodi kot aktivno premikanje sklepov v vodi brez naprezanja, s čimer želimo lajšati bolečine v hrbtenici, ramenskem obroču, rokah in nogah. Izboljšali boste lastno držo in zmanjšali verjetnost, da pridete v krog 80% populacije, ki se sooča z bolečinami v hrbtenici.
 • pilates v vodi : gre za celostno telesno vadbo, ki nosi poudarek na težje dostopnih, manjših in šibkejših mišicah, ki pripomorejo k pravilni in zdravi telesni drži, krepitvi mišic in kardiovaskularnega sistema, izboljšani telesni pripravljenosti in koordinaciji, ter bolj poudarjenemu samozavedanju. Trening vključuje vaje za moč, raztezanje in dihanje. Vadba je primerna tudi za rehabilitacijo po poškodbah.
  Podlaga vsej vadbi je treniranje telesnega centra »(Powerhouse)«, ki zajema mišice spodnjega dela trupa: medenične, trebušne in hrbtne. Vse vaje se izvajajo počasi in tekoče, z upoštevanjem pravilnega dihanja. Tak način vadbe je blagodejen tako za mišice kot tudi za sklepe.

Vadbi se izvajata vsak ponedeljek in petek ob 11 uri ter sredo in četrtek ob 18 uri, pod strokovnim nadzorom vaditeljev Bodifita v terapevtskem bazenu MTC Fontana.

Urnik vadb

ura ponedeljek torek sreda četrtek petek
11.00 h Vadba za hrbtenico in pravilno držo Aquafit Aquafit Aquafit Vadba za hrbtenico in pravilno držo
18.00 h Pilates v vodi Vadba za hrbtenico in pravilno držo